Saturday, 3 December 2011

mine!!

                                                        ..love you more than you love me..


                                                                     ..... ily....

serabutnye hidup!!

aSsalammm...
setelah sekian lama tidak menjenguk belog kesayangan hamba ini..akibat busy yg super duper..yela.sejak continue study nie busy je manjang..takde mase pon nak hupdate belog nie..if ade mase free pon baek la kau tido sbb aku ske tido dlm kelas...hahahaha...especially kelaz film theory kerana aku student teater ambek minor film..poning den eh..hahaha...

khamis next week aku de final project for basic directing class..yeahh..aku kne direct 2 short film aka play...punyer la susah nak cr actor..naseb la de meber2 nak tulun..aku takde cash yg byk utk bayar lisa surihani  ngan aaron aziz berlakon short film aku..haha..setakat belanja mlkn kat kandang(tempat mkn popular at U aku)bleh la..tue pon kalau ptptpu aku masok..huhuhu...

short film aku tak gempaq mane pon just story about cinta tak kesampaian...aku taw cite aku nie sgt biase..tp pe yg aku bleh bt..setengah mampos aku cr skrip lastnye jmpe 1 tibai jela..haha
doakan yg terbaik utk aku ea...

bubye..nak siapkan assignment..

Sunday, 18 September 2011

sumpahh...aku touching ngn dye!!

wawawawa...aku ase nak hempok kepala dye ngn bangku!!!benciiiiii..bongokkkk..saket ati..touching sgt3..sentap n segala bagai!!!aku punye le lapo tahap gaban..tgk muka dye dgn perasaan dye akan ajak aku mkn sesame..tapiiiiii..apekan daya..sapelah aku pdnye kannn...
cukopppp...time for sleep...dr sedih segala bagai..tido itu penting walau sesaat dua..haha

mr samsung galaxy!!

Saturday, 10 September 2011

jom berteater!!

yeahhhh..mlm sok nak g tgk teater muzikal..off kos la aku kne tgk sbb aku student teater..hahak..

Sunday, 4 September 2011

hepy bday to myself.. :)

ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN AIN IDRIS..
ALLAH SELAMATKAN KAMU...




hahahahakk..ape ke mentallnye wish bday utk diri sendiri...bio lahhh..kauuu ade???aku ade...hahahakkk..

5september2011...yeahhh..its my birthday...

*syukur kehadrat ilahi kerana masih memberi diri ini peluang utk bernafas d atas buminye..syukur juga kpdnye kerana mngurniakan kesihatan yg baek..rezeki yg halal..n yg plg besar utk diri ini adalah d beri peluang menjadi seorang pelajar U..syukur alhamdulullah atas nikmatMU yg tidak terhingga ini... :)

Wednesday, 24 August 2011

wordless wednesday #1 sugar glider yg comey




Sunday, 21 August 2011

~tradisi kad raya semakin pupus~

assalamualaikum..olaa peeps..ade sape2 da dpt kad raye tak????ade??alamak..jeles3..aku sekeping pon takde..huh..nak marah neh..nape aku tak dpt kad raye haa???sengall...mmg la takde..dah ko tak maen tkar2 kad raye cm dulu2 lg..lagi pon skrg kann dunia d hujung jari je..kad raye pon da pos kat fb,email je..tp siyesly..tak best woo..da tak rase nikmatnye raye..kalau dulu2 posmen singgah umah n anta kad raye..best tak terkata..ari2 tggu posmen..da mcm posmen tue bf aku palk..ble nampak posmen bestnyee..hehehe..padahall nak tggu kad rye je..mse skola rendah dlu ari2 kumpul duet sbb nak beli kad raye dgn setem..padahall umah selang 2 3 buah je..nak jgk anta gne pos..gedixx..naek skola menengah..duet blanje pon da byk..bf gedixx pon da ade..so bole la anta kad raye kat bf yg cinta2 monyet tue..hahak..tapii..ble je abes skola..persepsi kat kad raye pon jadik laen.."ish..buang duet je aku beli kad raye..nak pos lg..bek aku save je duet aku bleh shopping raye" hahahax..kejam punya ayat..sent kat fb je da..ckup la..nak jgk aku bg..kau ade nak bg..

p/s:skrg aku tggu posmen anta cek ptptn aku..hahaha..

Friday, 12 August 2011

kisah dulu-dulu :p

assalamm..hye olls..pose tak ari nie??gud klau pose..tp ade jgk hamba Allah yg tak pose..betolll..siyess..ckp pasal org tak pose nie la aku tetibe ase nak share kisah aku tak pose mse kecik2 dlu..hehe..name lg kecik..akai pon takdak kann..tp pe cite pulak kalau org yg da beso tak pose..da beso panjang kate opah aku..:p

neh aku nak cite sket ade org da besor tp tak taw nak pose..td time aku g ambek akak aku..aku singgah jap kat petronas isi minyak..yela..moto aku tak pose..kena la bg minum..haha..tetibe de 1 car park sebelah aku..huh..mamat kat dlm kete tue..not bad..ensem gak..opss..pose3..zina mata tue..tgk lelaki dgn rakus..haha..ahh..pedulik kan la dye..bek aku isi je minyak moto aku neh..pstue blek cpt balek..sdg aku asyik isi minyak moto aku tetibe aku ternampak mamat tue pegang air botol..air kickapoo..sedapnyee..sejuk plak tue..takpe..jap lg aku pon nak beli gak le..haus gler kot..tetibe..eh..aku kann pose..nie kan bln pose..apehall dye beli air tue..sorok2 plak tue..KANTOIII..ko tak pose kann..huh..nak kate uzur tekal or uzur syari'i tak plak..sihat je aku tgk..segak lg tue..nak kate  ade disablement
takde pulak..eh..org cacat pon pose pe..kalu pompuan plak agak consider la tak pose..(kalau aku tak bole pose skali pon takan nak aku beli air kat petronas)sah..lelaki nie gilak..sbb org gila mne layak pose..hahaha..arap muka je ensem tp perangai..nauzubillah..no wonder la susah nak cr lelaki yg baek skrg..


back to my dulu2 story..aku kecik kot time tue..br 5 taun..tadika..kat skola curik2 beli aiskrim..mkn kat toilet..eii..jijiknye..bdk2..mne ckup akal lg..hahak..pastue kne tangkap ngan ustaz..kne rotan kat tgn..time tue..aku benci giler kat ustaz tue..ustaz mat namanye..masih utuh dlm ingatan aku sb die la org first rotan tgn aku..haha..mcm2 la doakan ustaz tue..bia mati tercekik time berbuka la..hahak..klakar ble dingatkan..ble balek umah pulak de geng yg tak pose..sape lg kalu bukan sis aku yg third..die mmg 1 geng ngan aku..time tue die br 7 taun..kecik pon lg..kteorg g skola nek beskal..letih la ble sampai umah..sis aku pon ajak la minum..dye ckp takpe..esok2 kte pose la blek..ma tak taw..kte bt2 la kte pose..okey kte minum..tp rase bersalah pulak tak pose neh..cmne????sis aku bg isea terbaekk punye.."ain suap akak..pastue akak suap ain..takle ase bersalah sgt..sbb ain yg batalkan pose akak..akak plak ain yg batalkan"waa..sgt pandai la kakak aki neh..hahahhaha..

so..kalau de sape2 yg nak tak pose..suh la sape2 batalkan pose korang..hahakk..

Wednesday, 10 August 2011

hikayat gadis kecix dan yamaha kapcainye...

olaa...bapak title ko..da cm cite kurun ke 16 je..zaman ble tue ea??siyesss..aku pon tak pasti..haha..okeyh..back to da title..aku sesaje nak share cite neh..about a little girl with her motocycle..best ke???ntah..aku pon tak taw..kamu2 bace je la..da name kamu pon reader kannn..hahahaha...


...da story begin with...

dad : nia..ayah igt nak tukar la moto kamu tue..kesian ayah tgk kamu bwk EX5..
mia  :yeke ayah..mmg pon..asek kne kutuk minah rempit je(sentap)..mmg sgt kesian..
ayah :nnti ayah pg tgk ye moto pe nak ambek..
nia:omg..omg..hahahaha...impian ku terlaksana gak..da lame kot mengidam moto br..(dlm ati je)

..after 2 week..
dad : ayah da order moto tue..mggu dpn dpt la..
nia..okey..time kasih ayah..tp ayah beli moto ape ea???(perasaan membuak2)
dad:moto yamaha lagenda 115z..kembar lc tue..
nia: whatttt??moto ape tue incik ayah oiii??tak pnah tgk pon..kan nia ckp nia ske moto wave 125..alaaaa...(i'm so sad..sampai termimpi2 moto tue tak cntik sesgt2)

..after 1 week...
ari neh moto sampai..tak sabo nak tgk moto br..n that everning..ayah pon pulang dgn moto br aku..omg!!!!amazing..bole tahan moto aku neh..hahahahaha..puas sti sesangat lorh...seronok tak terhingga..excited tahap nak pening..tak cm sis aku xcited dpt kete br..haha..aku lg dasat..padahal dpt moto je.. 

bermula dr situ aku pon dijadikan pemandu tak rasmi oleh sis2 aku..n rutin aku kehulu kehilir bersama incik moto kesayanganku..sampai ade suara2 sumbang mengata.."dr kehulu kehilir nek moto tue bek la kamu kawen..dah ade org nak..trime aje la" WTF makcik la..ske ati aku la nak kehulu kehilr pon..ape makcik kesah??ademnyusahkan idop makcik sekalian keluarga ke???sumpah makcik neh bengap..tak abeh skola dlu..tak tau nak beza kaen sendiri ngan kaen org...


sejak ade incik lagenda neh..perjalan aku pon bertambah2 jauh..ble sis ade hal je..ayah tak bole nak cuti..aku la yg kne angkut sis aku tue..kesana n kemari..apeke pelikk..cikgu nek moto..haha...yela..kesian sis aku tue..die penakot..tue pon br ambek lesen..huhu.. sgt kesian..

perjalanan yg aku ase sgt jauh yg panah aku tempoh with incik lagenda aku : kg gajah-teluk intan-hutan melintang = sumapah ase nak patah pinggang..haha..
bt gajah-kl = insyAllah..akan tercapai jgk nnti..hahaha(mcm larat je nek moto g kl)




wajah moto kesayangan hamba :p

Wednesday, 3 August 2011

~Cinta Muka Buku~ video!

~cinta muka buku~


   Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Oooo…
Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oooo…
Benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Oooo...
Ini cinta remaja ku..

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu 
              Cinta di muka buku..                                                                                                                            
acctually..aku tak bape ske lagu yg gedik cm neh..dono why..ble dgr lagu neh tetibe ske plak sbb aku ase suara najwa latif neh sesuai sgt ngan lagu neh..whtever la..janji aku enjoy..peace..haha 

    

Monday, 1 August 2011

1st ramadhan.. :)

hye all...ari nie first day umat islam pose...siyes..aku ase letih sket je..n lapa..hehehe..but..aku langsung tak haus..nak taw nape..meh cni rapat2 sket..hepp..girlz je..boy jgn..hehe..okep..nak taw petua nak bg tak haus tyme pose???aku minum rebina je bebyk tyme sahur..insyaAllah..u oll takan haus..why???sbb rebina ade glukos laa...huhu..k la.selamat berbuka ye peeps..(berbuka ble masuk waktu je taw)

Saturday, 30 July 2011

biru langit ramadhanku.. :)r

Hari ini,
kutatap tenang biru langit Ramadhan
dalam syukur tak terhingga
kerna masih bisa kuhirup syahdu auranya
yang kurindu sentiasa.

Biru langit Ramadhan itu
bertandang bersama kurnia
seribu simpulan rasa
tak tertafsir dek kata-kata.

Kerap kurindu Ramadhan itu,
dalam rasa syahdu, mengisi sahur di hujung malam
kerna dalam jamahan yang sedikit
ada segunung berkat tersurat.

Kurindu Ramadhan itu
juga dalam setiap rasa insaf yang bertandang
melewati waktu siang yang panas membahang
dalam perang hawa nafsu dan kelaparan
menguji iman.

Kurindu Ramadhan itu
tika mengadap iftar dalam syukur
dan genang airmata
kerna disetiap kali tanganku angkat dan doaku panjat
‘Sesungguhnya aku berpuasa dan berbuka kerana-Nya’
dengan rezeki sekadar cuma.

Kurindu Ramadhan itu
tatkala khusyuk dalam qiam Tarawih
teguh hati mengadapnya
meminggir diri dari indah duniawi
solat dalam ikatan ukuwah
memohon rahmat dan barakah
juga redha-Nya.

Kurindu Ramadhan itu
pada hadir lazatnya rasa,
di setiap kesempatan
tika kualun indahnya ayat-ayat suci Al Quran
petunjuk sepanjang zaman.

Dan setiap musim
tika Ramadhan menghampiri hujungnya
ada sebak bertamu di hati
dan airmata tumpah di pipi
kerana aku tak pasti
masih adakah kesempatan
bertemu Ramadhan lagi...



esok da nak pose kann..opkos la ade bazar ramadhan kann hehe..syukurr ya Allah sbb bg aku peluang utk menikmati indahnye ramadhan taun neh.. hope ramadhan taun neh lg bermakna dr taun2 lps..salam ramadhan...

Wednesday, 22 June 2011

Percaya Padaku!!!!





Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu

Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

[*]
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku 'kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

[**]
Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku 'kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku 'tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu

Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

Back to [*][**]

Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu


::special for him...

Monday, 20 June 2011

si gadis bermulut longkang!!

hye olls..

apesal title post ko cm tue??sape gadis yg bermulut longkang tue..
d sbbkan lappy lah teman setia aku bkn kau skrh neh..bek aku cite kat keybord neh je..skurang2nye keyboard tak bt muka tak laku..hahaha..k la inchik keybord...dpendekkan cite jela ye..

~tlh d takdirkan pada 1 ary..aku tlh bertemu ngn seorang gadis aka pompuan gedik yg sebaya umur ngan aku..perlu ke aku mention umur kami?tak perlu ea..location..d ofis inchik faizal botak..haha..aku mmg agak mula2 tgk je girl neh dye mmg gedix tahap babon..buktinye..tyme lunch..aku n member2 laen terpakse ikot ckp dye..g lunch kat food court GM..alasam pompuan neh..saket perot kalu mkn mamak..sumpah..pompuan mngade..takpe la..sbb dye yg nak byarkan parking..aku pon ikot jela..ble da sampai kat food court lg 1 perangai pompuan neh kuar..berlagak pulak da..ambak nasik bagai tak mkn 10 atun..bapak aku pon tak mkn byk cm tue..sbbnye..nak tunjuk yg dye byk duet la konon..ambek lauk tak hingat..pas tue tak abes..membazir..perangai setan la weiii...after lunch si gedix neh suh kami tggu dye nak g jmpe laki no bape ntah...eii..geramnye kat dye..asek suh org ikot ckp dye je..sampai je kay office incik botak pas lunch..aku n member laen sembang tak hingat dye pon..sumpah..aku da getik kat ko gedixx..buttt..tetibe..ade suara sumbang.."weh kwn2..tgk la neh pic anak aku...comey kan"..sumpah..pompuan neh tak cukup kaseh syg..sbb abg raja ckp..org yg ske mencelah tetibe neh org yg tak ckup kaseh syg je..haha..kami sume bt muka blur tgk hp dye..alasan nak tunjuk hp sony vivaz kot..ade aku kesah???tp pic bdk yg gedix tue tunjuk mmg comey kot..member laen pon xcited la tgk..aku pon same..haha..n persoalan...ble plak hang kawen..sura sumbang gedix mjawb.."aku kawen umur 19"..member yg sorang neh xcited la pulak nak dgr cite dye..sampai bab hantaran pon tnye..n gedix kata hantaran dye 19 ribu sbb umur dye tyme kawen 19..nak cirit aku dgar..sumpah..aku tak cye sket pon cite dye..dye ckp anak dye ma mertua yg jge..dye duk nagn hubby dye je..hubby dye kaya..n mcm2 lg la...tp aku tak cye sket pon...n ble balek aku on9 tenet..aku jmpe blog si gedix tue..tenyataaaa..dye penipu besarrr..dye tak kawen lg..n baby tue anak sedara bf dye..bangang punye pompuan..kalu ye pon kaki tipu tak payah la tipu cmtue skali..budussss


p/s:frankly..aku benci pompuan gedixxxx

Thursday, 16 June 2011

my hunny bunny :)

 



neh la hunny bunny sye..hehehe..nama dye nur fariza hani..dye neh bkn adi sye apatah lg kakak sye..haha..sbbnye sye la last daughter my parent..dye neh hnye la anak asuhan ma sye semata2..tp ma da jgr dye dr dye umur 5 bulan smpai skrg lead 4 years..lama kan..da ase cm adik sndiri kot tapii tetap anak org..hehe..

kasih yg suci aka nora elena

olaaaa oll...yeahhh..ari abes da drama nora elena..akhernyeee..klau tak tiap2 ptg terpakse la dgr parent aku bebel sbb tgk tv time senja..n kul 8 br solat maghrib but kdg2 je ea..kdg2 mls nak ikot kan setan!!yg ske menghasut cucu adam neh..honestly nak bg taw..acctually aku tak bape ske cite nora elena neh sbb nye..jln citenye lembap n membosankan,siti saleha cm tak pandai berlakon..takpe la dye pon pelakon br..paham2 jela..aku tgk cite nora elena neh pon sbb heronye aaron aziz..hahaha..n 1 more reasons is..aku de novelnye..'KASIH YG SUCI'..so aku da bce novelnye tue yg bt hati aku tertarik2 nak tgk citenye pulak..but novel ngn cite kat tv..jauh sgt bezanye..kat novel..eid bekas tunang elena kacau rumah tgga nora n seth..amir pulak tak byk sgt watak..yvonne pulak mati xcident..anak nora n seth boy....Heyy..kamu..nama lg ADAPTASI..of kos la laen sket..haha tp siyes nak bg taw cite dlm novel lg best dr kat tv...


p/s: aku tnye kat si "dia"..kat mne nak cr bf yg ensem n taff cm aaron aziz..ngek punye bf..suh aku cr kat mudah.com..mmg kepala hott dye..haha

Wednesday, 15 June 2011

jom naekkan berat!!

yeahh..honestly..berat aku skrg 40kg je..cian..kdg2 38-39..huhu..so..jom naekkan berat..nekad k..n nie de tips yg skinny2 tue leh follow gak..haha

1Minum 1L Susu Lembu Segar (Fresh milk) setiap hari, kerana manusia yang kecil itu (bayi la) juga membesar dengan meminum susu. Pecahkan ia kepada 4 hidangan, 250ml setiap hidangan, satu ketika sebelah pagi, satu ketika tengahari (lepas makan), satu ketika petang, dan satu lagi sebelum tidur.
2Makan 3 genggam kacang campuran (gajus/macadamia/kacang tanah/almond) setiap hari, satu di sebelah pagi, satu di sebelah petang, dan satu lagi di sebelah malam.
3Bersenamlah kamu seperti Iron Man. Lakukan senaman yang melib4Buat seperti biasa, maksudnya kamu masih makan dan minum (dari pagi sampai malam) dengan cara dan kuantiti yang sama seperti hari-hari sebelumnya. Contohnya, jika kamu makan nasi 2 kali sehari, maka ketika mengamalkan 5 prinsip ini, pun harus makan dengan cara yang sama. Jangan tiba-tiba kamu skip satu meal pula. Ingat, makan makanan yang lain seperti biasa! 5Rehat, rehat, dan rehat. Rehat kena cukup, maka tidurlah kamu seperti seorang bayi, sekurang-kurangnya 8 jam sehari, secara berterusan (bukan tidur 2 jam, lepas tu terjaga, kemudian tidur balik)atkan dumbell/pemberat, melibatkan bahagian dada, lengan, perut, peha, dan keting, atau sekurang-kurangnya lakukan “push up“, “pull up“, “sit up“, “lunges” atau “squat“. Senaman yang melibatkan kekuatan ni penting agar otot-otot kamu sentiasa mendapat signal bekerja untuk beban, sekaligus menggalakkan pertumbuhan otot. Kamu tidak mahu kalori yang terlebih tu hanya ‘tersadai’ di perut dan punggung kamu bukan?


p/s:Dengan mengamalkan diet ini, kamu sebenarnya telah mengambil kira-kira 1180kcal lebih daripada apa yang kamu selalu makan (kalori surplus 1180kcal sehari). Sepatutnya, kamu akan mengalami pertambahan berat badan sebanyak 1kg seminggu. Ingatlah, sesudah kamu mencapai berat badan impian kamu, kamu boleh berhenti daripada mengamalkan 5 perkara ini. Amalkanlah, wahai sahabatku yang “skinny”..

kisah si kurus..

 olaaa..da lame sgt2 aku tak update blog neh..dono why..asek mls je..haha..k la..ari neh aku yg keboringan tlh search 1 web bout thin girl..yeahhh..aku mmg kurus..dulu aku mgaku kau mmg gemok..chubby..time form5adik2 junior ske pggl aku akak tembam..sumpah aku benci  ble d gelar begitu..n yg plg aku benci aku de double chin..siyes..sgt3 nyampah..ase nak potong kot..hahaha..gilak..weight aku time tue sgt2 la hebat..50kg..of kos la..gemokk..haha..n abes form 5..aku terlibat plak ngan plkn..sumpah..ase nak mati..takott..taknak pisah ngan parent...takot antu gak..1 week aku nagis nak balek..sampai parent aku dtg..haha..klakar..aku nagis kat DM ble nampak ma aku..cm 10 taun tak jmpe..opss.sorry bkn nak cite sal plkn..tp cmne aku bleh jd kurus..akibat penat!letih!aktif kat plkn..akhernye ain yg gemokk jd kurus cm lidi..yeahh..sume org tak cye tgk aku jadik kurus..hebat..aku tap payah g london weight management pon..so sape2 yg nak kurus g la national service slame 1 taun..hahahah..n akibat terlalu kurus..aku nak derma darah pon tak bleh..sorry dik..berat adik 38 je..tak bleh nak join derma darah..wawawa..kami hnye trima berat 40 n something je..tercalar hati aku kot..nak bt baek tp..huhuhu..sabo jela..n lg 1 kisah...aku g apply navy..kne halu balik kot..maaf..berat cik tak cukup..lg skali hati aku terguris...huhuhu..n aku br taw upenye org kurus neh byk problem...takotnyeee...nekad..start esok..aku akan telan blek multivitamin aku yg besar gler tue..walaupon tak sedap..aku kne tambah berat aku..for my sake.. n nie aku nak share info bout si kurus2 yg seangkatan ngan aku.. 



Kita sering mendengar orang kita merungut kerana obesiti, terlebih berat badan, atau dalam istilah popularnya ‘gemuk sangat-sangat‘. Tetapi pernahkah kita mendengar orang kita merungut kerana badan yang terlalu kurus? Aku yakin ramai dikalangan kita yang jarang mendengar akan orang Malaysia yang merungut kerana terlalu kurus, kerana negara kita ni kaya dengan makanan yang ‘sihat-sihat’. Kalau di Afrika, mungkin selalulah kita nampak, ye tak? Namun, definisi ‘terlalu kurus’ aku di sini ialah, jika angka BMI individu tersebut terletak di bawah 18. Buat mereka yang mempunyai julat BMI di antara 18 hingga 22, jangan nak memandai-mandai claim yang korang tu terlalu kurus ye, sebab terlalu kurus sangat pun sebenarnya tak elok (orang putih panggil too skinny).
Jangan sesekali kita ingat hanya mereka yang gemuk sahaja cenderung untuk berhadapan dengan penyakit berbahaya. Malah, individu yang memiliki badan terlalu kurus juga berhadapan dengan risiko yang lebih kurang sama kesannya, cuma dalam versi yang lain.
Berikut Susu Sejat senaraikan beberapa penyakit yang berisiko tinggi untuk dihidapi mereka yang terlalu kurus.
1 - Osteoporosis
Kesihatan tulang akan terjejas jika terlalu kurus. Diet yang kurang nutrien, lebih-lebih lagi kalsium, akan mengakibatkan tulang menjadi kurang sihat, sekaligus rapuh.
2 - Masalah Kesuburan
Wanita yang terlalu kurus cenderung mengalami masalah berkaitan kesuburan (menstrual), sekaligus membawa kepada masalah haid yang tidak teratur dan sukar untuk hamil. Teringat aku sebuah filem kantonis Hong Kong, babak apabila si ibu berusaha memilih menantu untuk anak lelaki kesayangan mereka, salah satu kriteria mereka ialah mencari gadis-gadis yang sedikit ‘berisi’ kerana yang berisi tu ‘subur-subur’, Hehehe..
3 - Kurang Daya Tahan
Lemahnya sistem imun tubuh badan adalah disebabkan individu tersebut tidak berupaya untuk melawan virus dan antigen. Keadaan ini menyebabkan individu terbabit sering dijangkiti penyakit dan sukar untuk pulih dengan cepat daripada sakit.
4 - Lesu
Mereka yang terlalu kurus mungkin memanjang kelihatan lemah lesu, pucat dan sering kesejukan, kerana kurangnya isipadu otot yang bekerja untuk membakar kalori.
5 - Keguguran rambut
Individu yang terlalu kurus sering mengalami masalah psikologi (stres) yang menyebabkan mereka kekurangan apa yang diperlukan untuk pertumbuhan rambut, disamping hilangnya keupayaan dalam mengawal suhu tubuh. Situasi keguguran rambut ini sering dilihat di kalangan pengidap aneroksia.
Tiga cara mudah untuk mengatasi masalah terlalu kurus secara sihat ialah ambil lebih kalori dari yang sepatutnya, buat senaman pemberat 3 kali seminggu, dan rehat. 3 komponen ini harus dipatuhi untuk menambahkan lagi berat badan secara sihat. Suplementasi seperti ‘weight gainers‘ mungkin membantu, tetapi itu memerlukan wang.



p/s:multivitamin pedivit yg mak belikan tue tak sedap..

Saturday, 4 June 2011

[HQ] 110528 Meet Uncle Hussain Feat. Hazama Pokok With Lyrics

Wednesday, 18 May 2011

cinta itu indah ~part 2~

~TANDA DIA SOULMATE KAMU~


Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu? Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?

#Petanda 1#
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama- sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!


#Petanda 2#
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat- buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!



#Petanda 3#
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu...


#Petanda 4#
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.


#Petanda 5#
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...


#Petanda 6#
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu- malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..


#Petanda 7#
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama! 


#Petanda 8#
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan! Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?


P/S: "Manusia Hawa diciptakan dari rusuk manusia Adam,bukan dari kepalanya utk dijunjung diatasnya,bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, tetapi disisnya utk dijadikan teman hidupnya,dekat pada lengannya utk dilindungi & dekat dihatinya utk dicintai""







Monday, 16 May 2011

cinta itu indah ~part 1~

 ~PESANAN RASULULLAH-6 SIFAT WANITAYG PERLU D ELAK UTK D KAHWINI~


Setiap lelaki muslim mahukan pasangan hidup yang terbaik untuk diri masing-masing. Namun, dalam kita mengejar yang terbaik lelaki sendiri kadang-kadang terlupa untuk menjadikan diri mereka sendiri sebagai seorang muslim sejati(penulis sendiri juga tidak terkecuali dengan kata-kata ini) . Kita(lelaki) mengharapkan wanita yang terbaik untuk dijadikan pasangan hidup maka kita juga perlu menjadi yang terbaik untuk pasangan kita.
Pesanan Rasulullah s.a.w untuk kaum lelaki :
“Jangan engkau kahwini wanita yang ada 6 sifat ini. Yang Ananah, yang Mananah, yang Hananah, yang Hadaqah, yang Basaqah dan yang Syadaqah”.
1. Wanita Ananah:
Wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati
2. Wanita Mananah:
Wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.
3. Wanita Hananah:
Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.
4. Wanita Hadaqah:
Melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya. Selain itu wanita ini suka ikut nafsunya.
Wanita sebegini memeningkan kepala lelaki. Dia tengok apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu berseri menjadi sugul dan tertekan. Berdosa besar baginya.
5. Wanita Basaqah (ada 2 makna):
Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.
Kedua dia marah ketika makan, selalunya dia tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.
6.Wanita Syadaqah:
Banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.
Dicatat oleh Imam Al-Ghazali ; Sumber : Facebook Sekolah Menengah Arab Assaiyidah Khadijah Merlimau
Jadi, wanita perlulah untuk elak diri mereka dari mempunyai 6 sifat negatif ini..


p/s:peringatan utk diri aku jgk..

selamat hari guru..

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

salam sejahtera jgk..

hari nie 15 mei 2011..hari nie hari guru..aku da tak skola..takde la sambut ari guru da..klau g skola pon kene halau je..da tua bangka nak g skola lg..haha..k la aku just nak wish happy teacher day kat sume cikgu2 yg penah mngajar aku..firstly SELAMAT HARI GURU pd cikgu kat skola sk tanjung bidara,smk dato seri maharaja lela,smk sultan abdul jalil shah n my last skool smk sultan yussuf,bt gajah..tanpa kalian semua yg bergelar guru..siapalah aku..n lastly..heppy teacher day to my beloved sister..cikgu suriani..biology teacher..love u sis..

 

 

Tuesday, 10 May 2011

malas...

aku yg semakin malas melayan blog!!!! sorry to say ea..huhu..bubye..nak tdo dlu..sumpah ary neh aku takde mood..dye pon da tdo..so aku yg kebosanan..tgk hp..senyap n sunyi..takde msg..huh..tido lg bgos kannnn...daa..nite..  


p/s:ble la die nak belikan aku domo kun neh..huhuhu

Thursday, 28 April 2011

Rhythm of my Love.. :)

Yang Kutahu Cinta itu Indah..



i love this song..tp ble aku dgr lagu neh aku jd sedih..sayu..tak taw nape..mybe sbb "DIA"..ntah la..aku dgn dia da semakin jauh..makin hari makin jauh..dia pon mcm da tak peduli kat aku je..aku pon tak heran..tak mcm dlu..kalu dia tak peduli kat aku msti aku touching gler kat die..tp skrg..aku tak heran pon kalu die tak contact aku..aku pon slalu mls nak contact die..adakah tu tande2 kami akan..ber.....ya Allah..berikan lah hambaMU ini kekuatan..sesungguhnye d setiap doa setiap kali aku bersujud pd MU..aku takan penah lupa mendoakn agar aku dpt jodoh yg terbek..mybe die bkn tercipta utk aku..aku redha... :(

Sunday, 24 April 2011

aku utk die??maybe...

salam..

woow..sgt2 berhabuk la blog sy nie..dono why..sye suda malas menghupdade blog..mls nak mghadap lappy..super duper punye malas..sye pon takde pape new hot story..yg ade hnye antara sye dan dye..ye..sye dan dye tlh perang besar sejak mggu lepas..ohh..kejamnye kamu..kannn dye nak final exam..nape kamu nak push dye cmtue..ye..sye mmg kejam..itu hnye lah pengajaran special utk dye supaye jgn menipu sye..diulangi...jgn menipu sye..girl yg bernama AIN!!!akibatnye sye bencikan dye selama 1 week..hahaha..padan muka ko..punca???BLACKBERRY..kahkahkah..yela..sape tak heran asek update status fb gne bb je..of kos la sye anggap kamu yg punye..ble d tnye..jwpn kamu "ohh itu member yg punye..yg takde bb..yg tgh simpan duet nak beli dslr"(hahaha)..its oke..sye pon mengerti..itu bukan bb kamu..tp 1 ari sye dpt tangkap..de 1 pic yg kwn kamu tagged pd kamu jelas mnunjukan itu bb kamu..bb tue ade kat dpn kamu dlm pic tue..mustahil la org punye..sye bukan jeles or busybodytp just nak taw itu bb kamu or bukan je..tp kamu ttp mgatakan itu bukan bb kamu..so kami pon perng besar selama 1 week..best gler dpt gado2 ngan kamu ea..terbaek la sye maki kamu..haha..tp kamu pulak tak jemu2 pujuk sye..itu la yg bt sye tak bole lupa kat kamu..hehehehe..sye syg kamu lbih la..thanx my baby boo..muahxx..





Monday, 18 April 2011

in a relationship with ...

Heloo all..ape kes title entri kali neh gatal semacam..haha..dah la da jarang post entri gara2 tsumalas melanda..hahaha..tersgat  la hebatnye aku punye malas..oke..aku nak bt pengakuan yg aku skrg suda in relationship..yess..with who???with shahz jaszle!!!hahahahahahahahahahaha..asal ko gelak???aku galak perasan sgt..huh..ske aty aku la nak minat sape..sebok pasal??aku mmg falling in love with shahz jaszle..pedulik la die penah kapel ngan org tua pon..pe aku kesah..hahaha..janji aku bahagia..










Sunday, 3 April 2011

ABPBH 2010 -usop wilcha with abi



sesape yg terlepas tgk usop wilcha umumkan bintang plg popular 2010..watch it out...mmg terbaek..

ABPBH 2010 -usop wilcha with abi



sesape yg terlepas tgk usop wilcha umumkan bintang plg popular 2010..watch it out...mmg terbaek..

ABPBH 2010 -usop wilcha with abi



sesape yg terlepas tgk usop wilcha umumkan bintang plg popular 2010..watch it out...mmg terbaek..

ABPBH 2010 -usop wilcha with abi



sesape yg terlepas tgk usop wilcha umumkan bintang plg popular 2010..watch it out...mmg terbaek..

abph 2010

1. Artis Duo/Berkumpulan Popular – Sixth Sense (tekaan aku anna raffali,sohaimi mior hassan n altimet)
2.Pelakon TV Wanita Paling Popular – Fasha Sandha (no komen..haha)
3. Penyampai Radio Popular – Faizal Ismail (seriously tak faham napa dia leh menang setiap tahun. Anyway tahniah)
4. Artis Komedi Wanita Popular - Noor Khiriah (rezeki anak br lahir kot)
5. Penyanyi Nasyid Popular – Rabbani (Tahniah)
6. Pengacara TV Lelaki Popular-Aznil Haji Nawawi (aku ingat kan abg jem:sinar yg menang)
7. Artis Baru Lelaki Popular – Shahir
8. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana(bg la org laen pulak..papepon tahniah gak la)
9. Pelakon TV Lelaki Popular – Remy Ishak (mybe menang sbb cite nur kasih..firasat aku je..)
10. Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana
11. Artis Komedi Lelaki Popular – Zizan (muka nak nangis terharu sangat)
12. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Dato Rosnani Jamil
13. Penyanyi Lelaki Popular – Faizal Tahir(sumpah aku skr faizal tahir)
14. Pelakon Filem Wanita Popular – Lisa Surihani (aku mmg minat gler kat lisa..)
15. Artis Mobile Popular – Sixth Sense
16. Artis Baru Wanita Popular - Ana Raffali (tahniah ye)
17. Pelakon Filem Lelaki Popular -Shaheizy Sam (terbaekk)
18. Penyanyi Wanita Popular - Yuna (tahniah.aku mmg da agak dalove yunalis)
19. Bintang Paling Popular ABPBH2010 – Shaheizy Sam







anddd..yg plg aku terkejut usop tg umumkan..hahahaha..terbaek la usop n abi..kte bako..kte bako..hahaha..anyway..congratez to sam..

Thursday, 31 March 2011

April fool yg bodoh!!

welcome APRIL.esok 1 april...yeahh..1 april slalunye akan di kaitkan dgn april fool or bodohye april..hahahatp aku mmg tak penah sambut pon..ade sesetengah manusia yg masih lg sambut april fool neh..mybe dieorg tak taw pasal tak bole sambut april fool neh bg umat islam or da taw tp saje buat2 tak taw..astaghfirullah..jauhkan lah aku dr sikap begitu..sesungguhnye manusia yg bersikap begitu tergolong dlm golongan munafik..eii..simpang!! k lets read story kat bawah nie..da bace renung2kan la ye..



Perayaan “April Fol’s Day” mula dirayakan sewaktu kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah bertapak berkurun-kurun lamanya di Granada, Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya runtuh diserang oleh tentera-tentera Kristian.
Penduduk-penduduk Islam di Sepanyol (Moors) terpaksa berlindung di dalam rumah masing-masing untuk menyelamatkan diri. Tentera-tentera Kristian bagaimanapun masih tidak berpuashati dan berusaha untuk menghapuskan orang-orang Islam dari muka bumi Sepanyol.
Penduk-penduduk Islam ini diberitahu bahawa mereka boleh berlayar keluar dari Sepanyol dengan selamat bersama-sama barang-barang keperluan mereka dengan menggunakan kapal-kapal yang berlabuh di pelabuhan. Orang-orang Islam yang risau sekiranya tawaran tersebut merupakan suatu penipuan, telah pergi ke pelabuhan untuk melihat kapal-kapal yang dimaksudkan.
Setelah berpuas hati, mereka membuat persiapan untuk bertolak. Keesokannya harinya (1 April), mereka mengambil semua barangan yang telah disiapkan menuju ke pelabuhan.
Pada masa inilah tentere-tentera Kristian mengambil kesempatan untuk menggeledah dan kemudian membakar rumah-rumah penduduk Islam ini.
Mereka juga tidak sempat untuk menaiki kapal kerana semuanya telah dibakar. Pihak Kristian kemudiannya menyerang penduduk Islam dan membunuh kesemuanya, lelaki, perempuan serta anak-anak kecil. Peristiwa berdarah yang menyedihkan ini kemudiannya diraikan oleh tentera Kristian.
Keraiaan ini akhirnya dirayakan setiap tahun bukan sahaj di Sepanyol tetapi juga di serata dunia termasuklah di negara kita.
(Petikan daripada “Risalah Fitrah”)
Apa yang menyedihkan, orang-orang Islam yang jahil mengenai peristiwa ini turut serta meraikan “April Fool’s Day” tanpa menyedari mereka juga turut merayakan ulang tahun pembunuhan beramai-ramai saudara seIslam mereka sendiri...so kite sbg umat islam..hendaklah selalu muhasabah diri..ape yg tak kne dgn diri kte..elok lah d improve dr semasa ke semasa..




Friday, 25 March 2011

ya Allah..permudahkan la segalanya..

selawat dan salam utk junjungan nabi....





 olaa..ntah kenape tetibe ase nak kongsi pengalamn pulak..hehe..yakpe la..sharing is caring kan..haha..ari rabu ari tue aku de g 1 interview kkm utk job penyelidik..oke la job tue..agak bagos bunyinye tp sebenarnye hampeh..hahaha..k lets start to da my story morry k..interview tue kkm tlh d adakan d bggunan tabung aji epoh..dgn ase excited aku g pg tue..sesampainye kay sane wow..ramai gak yg da dtg..subuh2 kelala ke deme nie dtg..makkk..dasat punye excited..padahal aku sgt bertenang bwk moto g epoh tue..haha..aku d bg taw interview akan bermula jam 8.30 pg..padahal startnye kol 9 pg..bese la janji melayu..mne penah tepat..hehe..for da first kami sume d beri briefing about job yg ditawarkan..oke la job tue..selidik pasal penyakit2..ala2 banci la..setelah selesai briefing..sesi interview pon start..ohh..ramai la pulak..so interviewer dr kkm tue ckp bt interview tak formal jela..cam perkenalkan diri dlm kelas n citekan biodata..whatttttttttt???aku sgt tak puas ati..sgt tak releven!!mne de interview cm tue..interview kje kilang pon formal laa..privacy kot..sengal..at the time..aku ase berbelah bg..sengal punye interview..aku pon jd down..langsung tak semangat..huh.. kla bia la org2 laen introduce pasal mereka dlu..aku nak dengar je..wahh..all of them have degree..aku pe yg de??stpm je..haha..pengalaman keje pon takde..lg la aku ase down...they all have a degree..pengalaman keje..umur pon da byk..aku pulak..yg plg muda..klakar pon de..hahahahahaha..k la..aku nasihatkan ati aku utk yggl kat metting room tue utk 1 pengalaman n pemerhatian..tak dpt keje pon tak pe la..pape pon skrg pengalamn sgt la penting kannn..k dr observation yg aku dpt..ramainye siswazah tanam anggur..da lame grad tp tak dpt keje yg sepadan or keje gomen..ohh..itu sgt menakotkan aku sbb zaman skrg sgt susa dpt keje..ade degree pon susa nak dpt keje..lg 1 pemilihan kos..kalau salah pilih kos mmg susa nak dpt keje..n byk yg aku tgk..kos yg berkaitan ngan bisnes sgt susa dpt keje skrg..oww...tue sume bt aku susa ati sbb aku belom contnue study..hopefully aku dpt la conyinue study dlm bidang yg aku minat..hehe..aminnn..k la..jari2 ku suda letih menaip..hehe..stop dlu..daaa

Tuesday, 22 March 2011

zikir penenang hati

Thursday, 17 March 2011

oh my ♥

this entri special for :muhammad syazwan!!...

first of all sye nak mintak maaf kat awk..


DONO WHY.sejak 2 3 menjak neh..sy ase benci n nyampah sgt2 kat kamu..sorry ea..sye pon tak taw nape..msg kamu pon sye reply without feeling!!last2 nye..sye akn reply msg kamu cmnie.."kte clash oke??"sorryyyy sgt2..tp sume nie unca dr kamu jgk..promise mcm2 dgn sye tp tak pnah pon nak tunaikan..sape tak nyampah..naek la nyampah sye kat kamu..huh!!arghhh..benci2..mls da nak menaip..i hate u yg!!!




p/s: benci yyg kat yg sekejap je.. :) ily forever la biey..

Tuesday, 15 March 2011

SEDETIK LEBIH!!

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu






DEDICATE THIS SONG SPECIAL FOR MY LOVELY DEAR..LEFTENEN WAN!!aka muhammad syazwan..
walaupon saye slalu say "i hate u"but i dont mean that dear..yyg ckp je..hehe..n seriously..i relly2 love u biey..

Monday, 7 March 2011

Bukan Nama Sebenar!!

SALAMMMM...


ohh..ujan pulak mlm neh..tido mmg best..oppss..siapkan entri ini dlu wahai ainnieyna..haha..okey..aku saje nak kongsi pendapat..eh..ade ke org nak bace entri aku nie??takde???hope ade la..(bt muka berharap neh)haha..back to da story..pendapat yg aku nak kongsi adelah about profile kte kat mne2 laman sosial..pekare pokoknye..kte sebenarnye tak digalakan utk menggunakan profile sebenar kat sosial network..like ur real name,address,age, ect...mcm aku sendiri..aku tak gne kan nama sebenar aku kat blog n fb..aku lebih ske gne nama ainnieyna idris(bukan nama sebenar)why??dgn profile sebenar kte..mcm2 org bleh detect kte kat mane..tempat keje kte..n mcm2 lg le..payah nak bg taw..aku pon sebenarnye da dgr seorang peguam bebel2 kat aku pasal buruknye sosial network neh..n die suh aku delete sume acc social network aku..tp aku degil..bosan la idop sy wahai tuan peguam..hehe..k la..moral of da story..aku tak ske gne nama sebenar kat social network..


p/s:entri aku agak kelam..haha..sbb..excited nak tido sbb..ary ujan!!
p/s:sape curi pic aku kat blog(ade ke org nak curik??)(bt muka blur)dye akan kene bisul..haha




pic sekadar hiasan

Sunday, 6 March 2011

weirdest shoes!!!

salam..aluuuu..da bape ary aku tak hupdate belog aku neh..akibat kemalasan melanda..nak onn lappy pon tersgt la malasssnye..pe je yg aku rajen??tggu msg dr my dear la..huhuhu..dye busy skrg..jarang2 dpt contact..asek2 bt assignment..bosan gak kdg2 ble dye da continue study..huhu..oke lets focus to my tittle fo my new post..weird shoes???mmg weird..aku tgk geli pon ade..ase nak muntah..haha..gedix..tp persoalannye..kenape bt cm tue..de ke yg nak pkai??huh..tp..mmg kreatif....sekreatif aku dlu time form5..bt folio reka cipta..sgt3 sengsara nak siapkan folii itu..kenapakah???sbb..otak kene kreatif..kne pkir benda2 yg kreatif..aku buntu..haha..last2..aku bt pe..sgt tak kreatif produk yg aku cita n reka..pe die ea..produknye pisau pemotong lemang yg de 2 bilah..sgt kelakar..tp..siksa woo..nak sipakan prototaip tue..lastly..siap gak..n alhamdulillah subjek reka cipta aku dpt 3B..IN SPM..oke la tue sb aku transfer subjek..time form4 aku ambek biology..tp aku tak leh bwk..bengap le kaktekan,,haha..padalah my sis cikgy biology..hakikatnye aku neh pemalas..oke..jom layan pic2 da weirdest shoes yg aku gemba-gemburkan td..jum3..





erkk..so weird..menakotkan..
cute gak..tp..kompem kene kutuk klau aku pkai..haha
makkk..geliiiiii
yg neh aku ske..kreatif..

Thursday, 3 March 2011

ini belog buruk saya..

                                             salam..
                   suda bape ari aku tak mengepos di belong yg buruk ini..sbbnye..busy..yeke??
                   realitinye..aku suda abeskan mase aku dgn hobby terbaek aku..iaitu TIDO!!!!
                   hahaha..yela..nak on9 pon aku semakin bosan dgn fb..nak join laman sosial yg
                   laen???owh..suda ckp la..fb n ms je..tue pon ms aku da lame tak onn..pe da jd
                  aku pon tak taw..biar la..aku pon tak bape ske dgn ms tue..terlalu open..pe yg
                  pham2 la ye..ml;s nak cite pape..lagi pon aku mls nak dengo ayah n ma aku
                  pasal aku ske ngadap lappy tak kire siang malam..hehe..nak bt camne  aku
                  takde aktvt laen..so skrg neh aku klne kurang2kan hobby ke2 aku neh..so,smkn                                                 jrang la de aku post new entries kat blog aku neh..k la..aku out dli keyh..daa        








gambar sekadar hiasan.

Sunday, 27 February 2011

santai..telok batik..

opss..saye la tue!!

blurr je..camera hp sis tak bape oke!!lupe lak nak gne hp sis lg 1..

air laut yg panaz!!

maen pasir!!yg pasti tak tercemar dgn taek kucin!haha

bt nama..tp tak jd..panas sgt..

tgk bebudak mandi..tp danger..byk obor2..

mne 1 kaki aku??

bt muka bengong pulak adik aku neh..

smilee..

peacee

ikan todak!!

????


ari sabtu lepas..aku n family sesaje jejalan kat teluk batik..saje amek angin ptg tepi laut..tak mandi pon sbb cuaca panas sgt..yela..bertolak mdr umah pon da pkul2..smpai sne da pkul 3lbih..panas terik time tue..sumpah aku tanak mandi time tue..rentung jdnye...aku men2 ari je pon da burn jgk kulit..lg pon time panas2 terik ptg bahaye mandi byk obor2..beso2 pulak tue..tak pyah cr nahas nak mandi gak..sekali kne obor2 tue.saket woo..aku penah tgk kaki kawan aku kne obor2..dasat parutnye..cam kne lecur air panas je..seriau je tgk..dye ckp saket sgt2..aku pon bleh rase saketnye ble tgk parut kaki dye tue..back to da story..da puas men2 air kami pg jeti pulak..sebelom smpai jeti g sinngh kedai jual satay2 ikan..biase la kalau g laut msti nak beli sume tue..sa memborong kt kedai tue..g jeti pulak..tp letih la jln time panas terik..tak lalu..sekejap je kami spend time kat jeti..ari pon da ptg sgt..blek lg bgos..haha..k la takat tue je my story..out dlu..daa

Thursday, 24 February 2011

bile la aku bleh dpt bunga cmnie??

wif my auntie kat toilet picc..haha

dolly2 kata aa..tgk gigi sye..

tue dip my sis..saje pegang..ambek berkat..haha

aku nak terjun nie..sape nak sambut??

alamak..tetibe ase nak kawen la pulok!!

adussssssssssssss..ape onye entri da..tapii..hakikatnye..mmg ydah ade ase nak tawen pon..ishhh..gatalne kamu ain!!umor br 21..perangai pon mcm bdak2..hobi menyakat kanak2..especially abam n adik..hahaha..mmg ari2 aku menyakat 2 org budak tue..sampai my mom ckp..ain!!anak org tue!!haha..aku insaf jap..pas tue bt blek..haha..klau aku kawen skrg n ade anak???kompem anak aku pon aku sakat!!gler tol..nak bt camne..hobby kot..haha..tue la sbbnye aku tak bole kawen skrg..perangai bdk2 de lg..kne tggu 5-6 taun lg..makk lamenye..eh.tak la..pejam celik..pejam celik..skejap je..sabo ye ain..calon yg sesuai pon tak de la..aku mengaku mmg de org risik2 tp mati aku taknak..kenal pon tak..takan nak teros kawen..glerrr..da mcm cite novel plak..hahahahaha..neh de pic budak gatal nak kawen..haha



gedixnyerrrr..
best tol kalau aku yg bersanding..haha

jd pengapit..first time kot..best gak..

perasaan jd pengapit..nervous!!haha

4 minutes..korean girl band..i love it!!

A new girl band from Korea

They are called 4 Minute

The names of the current members are;
(Not in order, can't tell who is who yet)

Ji Yoon
Ga Yoon
Hyun Ah
Ji Hyun
So Hyun

One of the members; Hyun Ah used to be a Wonder Girl @ Wonder Girls

My opinion: They reminded me A LOT of 2NE1
That's pretty much it

They released a single and the MV; Hot Issue
How was it, you ask me?

Well.. I'm not sure..

Again, it was like a mixed of Lollipop and Fire MV from 2NE1
But it was a very well-made music video

IDK

Let's see how this group does in 2 months

OK!

under renovation!!

elo..elo..elo..
hahaha..aku nak bg taw kat stalkers sume..eh ade ke org nak tgk blog aku neh??kalu ade tenks a lot dear..huhu..aku just nak bg taw blog aku neh sgt2 br..tak de pape tg best pon lg..maseh d edit setipa ary..so..klau nak follow just follow k..daa

~ini duniaku~

salam..
~ini duniaku~tis is my new blog bcoz my old blog da burn..hancuss..terbaka..abes..haha..acc..my old blog da rosak..ntah pe jd..abeh ilang sumenye..penat je aku bt..huhu..silap aku gak..silapnye tersilap click je..abes hancuss..i'm really2 sad woo..tp apekan daya aku..my old log suda tidak bole dibetulkan semula..akurrrr..da best way..bt blog br jela..cr blek follwers2 yg lame..blog2 yg aku da follow..syg sumenye ble d pkirkan blek..tapiiiiiiiiiiiiiiiiii..sumenya salah aku sendiri..gatal jari sgt2..sume nak tukar..tgk blog org nak bt kat blog sendiri yp ape yg jd????huhuhuhu..sedihnye...nerver mind la..it's okey dear..da ade blog br..layan blog br jela k..jgn sedih2 da..just hepy with ur new blog..jage elok2 ur new log neh..jgn gatal jari da..pe yg ade ckup la.kalau tak pndai nak bt..tak payah bt k..itu hnye akan merosakan blog kamu je ain..nnti jd cm blog lame kamu..wawawa..aku tak lalu da..byk lg koje laen nak d bt..hahaha..k la..lets follow my new blog k..eh..ade ke org bace blog aku neh..hahahaha..malu2..sorok muka dlm poket..huahuahua..k daa..

Wednesday, 23 February 2011

~jaNji~

Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku


Aku janji padamu
Akan mencintaimu
Takkan menduakanmu




Open Cbox
 

aiNnieyna stoRy Copyright © 2011 Designed by Alieff Artwork